EFECTE DE LES ONES ELECTROMAGNÈTIQUES EN ELS ORGANISMES DEL COMPOST

dilluns, 29 de març del 2010

PROCÉS DE RECERCA EXPERIMENTAL

Metodologia

Seguint el mètode científic, parteixo d’una hipòtesi que em faig a partir de l’observació de la realitat i d’informació i coneixements previs que tinc sobre el tema: les queixes de les persones afectades per la proximitat d’antenes, els dubtes que publiquen diaris i Internet sobre els efectes sobre la salut de les ones electromagnètiques, la presència de les ones en el nostre entorn quotidià. Per altre banda, el compost com a petit ecosistema que podem controlar i on hi viuen organismes que descomponen la matèria orgànica que serveix per retornar minerals al cicle de la vida.

Seguidament, he buscat les maneres de controlar les variables. També he realitzat la instal•lació experimental i els instruments de mesura.
Per dur a terme la pràctica he emprat tan tècniques de treball de camp, com tècniques de treball de laboratori.
Finalment, després de realitzar la part pràctica, he recollit les dades, he fet un tractament d’elles i he arribat fet una interpretació. Per tant seguiré un procés en part inductiu.

Hipòtesi
Tal com he dit anteriorment, per desenvolupar la part pràctica del treball, he utilitzat el mètode científic. Per tan, perguiar-lo m’he formulat una hipòtesi per extreure una deducció a partir d’ella. Després he passat a l’acció recollint dades i analitzant-les per comprovar-la.

Sabent que el procés de compostatge és dut a terme per éssers vius i sabent a partir de la televisió i diari, entre altres, que hi ha estudis que diuen que les ones electromagnètiques són perjudicials per la salut ( provoquen mutacions gèniques que poden derivar a malalties com el càncer o a l’esterilitat) em vaig formular la següent hipòtesi: potser els organismes presents en el compost patiran algun efecte sotmesos a radiacions electromagnètiques i això repercutirà en les característiques del compost.

Per tant crec que és una hipòtesi amb lògica ja que si, en determinades condicions d’exposició, les ones ens poden produir mutacions a nosaltres que som essers vius, també els i ha de produir a la varietat d’organismes que trobem en una pila de compost.



Disseny experimental
Partint de dos compostadors, un el de control, i l’altre el que li aplicaria les ones electromagnètiques, vaig pensar que al actuar les ones als organismes del compostatge, podria produir alguna mutació o variar el cicle vital d’ alguns dels organismes i com a conseqüència l’activitat metabòlica, la presencia d’organismes i la qualitat del compost resultant es veuria afectada...

Les piles de compost han tingut una alçada entre 30 i 35 cm. A mesura que afegim matèria orgànica, l’alçada de la pila es mantenia donat que la pèrdua d’aigua i l’acció de descomposció la mantenia entre els límits esmentat Els materials objecte de l’experimentació són de presència habitual a les nostres cases. Els estris de mesura ja són específics.

La radiació emesa pel trasformador era superior a 50 mG entre 0 i 22 cm, després disminuia a 40 mG a 20 cm, 20 mG a 30 cm, moment en que deixava de sonar una alarma que té l’aparell de mesura. L’agulla anava baixant en augmentar la distància i tornava a 0 G a partir dels 61 cm.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada